"28"html> "100"> Kennel Of those that do, Clumber Spaniel fokker
Ieder mens is anders.
Dat is een uitdrukking die iedereen kent en accepteerd.

Als ik u zeg "iedere hond is anders" moet u dit ook maar voor waar aannemen.

Van alle honden rassen is een beschrijving gemaakt, zo ook van de Clumber Spaniel. Dit klopt echt wel in grote lijnen maar echt waar; iedere hond is anders.

Wij hebben 6 Clumbers, deze grootte goedsullige nobelle stoicijnse honden zijn wel spaniels in hart en nieren, eigenwijs maar gehoorzaam, sociaal binnen de roedel en lui in huis maar een beest buiten en moeten altijd met zachte hand behandeld worden, maar wel concequent.

Onze Clumbers zijn net zo verschillend als aanhankelijk, onafscheidelijk bijna.


Eira, overleden in 2016

Onze eerste Clumber, Eira: Galaxys Hope from Brimwaja Lodge, die voornamelijk met de vrouw des huizes heeft getraind luisterde voornamelijk naar haar en beschouwde de heer de huizes meer als een gelijke die wel eens op zijn strepen staat. Eira heeft een tweetal nestjes gehad en is nu met pensioen. Haar pups hebben geen vaste begin letter gekregen in hun naam maar een nummer, dit liep van "First One Of Those That Do" tot "Cloud Nine Of Those That Do" Haar eerste, Oney woont nog bij ons.


Yepa:

Onze knapste jachtprinses: Wymeswold Galaxys Heart Beat. Zij is de tweede clumber die we in onze armen hebben gesloten. Zij heeft in middels twee nestjes mogen krijgen en van haar tweede nestje is Quebee gebleven.

Op 25 augustus 2007,heeft Yepa haar KNJV-B diploma behaald. (KNJV = Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging)

Clumbers zijn van origine jachthonden. Zij gingen met de jager mee onder het geweer zoals dat heette. Kort voor de jager het veld doorzoeken en wild opstoten en het doorwerken van dichte kanten en struiken is de specialiteit van de spaniels. Het terug brengen van geschoten wild schuwt een clumber ook niet. Toch is de Clumber spaniels als jachthond uit de mode geraakt.

Wij hebben niet zo zeer iets met jagen, maar wel met de sport met de honden. Enige jaren geleden hadden wij twee Cocker Spaniels waarmee we geprobeerd hebben om hiermee deze jachtsport mee te beoefenen. Zowel de jachtoefeningen als andere hondensporten zijn we een heel eind in gekomen, maar iedere keer met maar beperkt succes.

Met onze Clumbers zagen wij al snel dat we hier meer uit konden halen en hebben zelfs onze kennelnaam er op gebaseerd,”Of Those That Do, van zij die het doen”. Met Yepa zijn we op de leeftijd van 8 weken begonnen met oefeningen en speeltjes die verband houden met zoeken en brengen. Nu als volwassen hond heeft zij aangetoond dat Clumbers kunnen jagen.

Dus mensen ...... kom op, ook een Clumber kan jagen ...... en hoe!!!!!!!!


Oney: NEDERLANDS KAMPIOEN

Oney: First One of Those That Do, heeft nog niet echt bepaald wie nou echt de baas is, maar trainde voornamelijk met Linda. Ze vind werkelijk iedereen en alles geweldig leuk en doet alle truckjes voor iedereen als er maar beloning achteraan komt. Oney houd enorm van zwemmen en snuffelen. Ze heeft nu inmiddels 11 pupjes op de wereld gezet en mag van 1 van hun blijven genieten, namelijk Lolli van haar laatste nestje.Quebee: NEDERLANDS JEUGD KAMPIOEN, wij hebben op 25 januari 2014 afscheid moeten nemen van onze Quebee

Is het kleine prinsesje: Queen Elisabeth of Those That Do. Zij is een kind van Yepa. Ze is echt weer een Of Those That Do. Ze is super aanhankelijk, een super kroellie en een hele brave dame. Ze vind het geweldig leuk om mee te gaan trainen in gehoorzaamheid en jachttraining. Ze vind alles leuk zolang als er maar niet echt iets moet en er veel beloning is. Quebee is al 2 keer moeder geworden en dat was echt geweldig. Zo'n goede moeder hadden we nog nooit gezien.


Ferdinand: NEDERLANDS JEUGD KAMPIOEN + EJW(European Junior Winner)

Onze kleine mannie. Ferdinand of eigenlijk: Mingla's Akero. Ferdinand komt uit Zweden en is echt een kanjer!!!!! Hij kan echt alles :) Hij is mijn hartendiefje. Ferdinand is in bijna alles een natuurtalent, maar nog het aller belangrijkste is dat hij echt het liefste mannetje is dat iedereen's hart steelt zodra ze kennis met hem gemaakt hebben. Nog maar 4 shows gelopen en al NEDERLANDS JEUGD KAMPIOEN. Dus nog mooi ook. Super atletisch en snel. Al zou je dat niet snel zeggen van een clumber :) En natuurlijk zoals een goede clumber betaamt ernstig stout op zijn tijd, maar altijd leuk stout. En helemaal gek op zwemmen, maar nog veel liever met de baas.


Lolli:

Lolli: Lollifant of Those That Do. Zij is de dochter van Oney. Ze heeft haar naam te danken aan het feit dat we nog nooit zo'n zwaar puppie hadden gehad bij geboorte. Ze is een super lief, zacht en vriendelijk hondje. Ze vind het geweldig om mee te gaan naar de jachttraining en we hopen met haar dan ook mee te kunnen doen met de diploma wedstrijden van de KNJV. Net zoals Yepa :) Michiel traint met haar. Ze vind het geweldig om bij Fay onze dochter in de buurt te zijn en met haar dochter Lilli te ravotten.


Happy:

Happy: Clumbraise Hold The Line. Echt een schatje!!! Ze is super lief en aanhankelijk. Ze is een natuur talentje in de jachttraining, maar zoals een goede Clumber betaamd een redelijk eigenwijze teef.Lilli:

Vannilivi Of Those That Do, deze lieve zachte knuffel is het kind van Lolli. Voor ons de 4e genatie in huize de Ruiter. Het is een gehoorzaam hondje wat het liefst niet wijkt van onze zijde. Ze houd van alles en iedereen. Al is ze soms in het begin wat voorzichtig. Ze kan heel gehoorzaam zijn, maar heeft ook wel der stoute clownclumber dingen. Maar altijd leuk stout. Ze is heel lief met de kinderen.


 

Banner
                  Clumber Spaniel Eira met eend